torsdag 1 maj 2014

Åter till vardagen

Norrtussarnas Extrem Empressa, Esme, har liksom alla sina kullsyskon fått sina 12 veckorssprutor. Jag har fått rapport om att ingen av valparna tyckte sprutan var särskilt obehaglig :) Duktiga norrtussar! Lilla Signes (hon vi kallade Easy) matte berättade att Signe väckte stor uppmärksamhet på veterinärsstationen - hon var så duktig och tålmodig trots sin litenhet! Vi tacka alla valpköpare som skickar bilder på sina underbara trollungar - det uppskattas :)

Här har vi åter kommit in i vardagens lunk, men jobb, vårstädning, långprommisar, hundträning, hundbad och just nu längtar vi tills utställningssäsongen drar igång......Vi får vänta tills i mitten på maj här uppe i norr. I maj är det Ada och Doris av kennels hundar som ska springa lite vänstervarv tillsammans med oss. Ada står inför sitt sista cert och givetvis är det vår högsta önskan  att hon i sommar lyckas ta det och få titulera sig som champion. Konkurrensen är dock stor...det är väldigt många fina tikar vars ägare också är sugna på det där certet - sååå vi ger gärnet och har så kul vi bara kan - mer kan vi inte göra :) Vår lilla Doris som börjar bli stora tjejen entrar för första gången den "riktigta" ringen och har tills i maj blivit 9 månader och debuterar därmed i juniorklass.

När det gäller fotandet så har det varit lite si och så med det, men här är en bild på mor Ada tillsammans med hennes förstfödda tikvalp, Bea och Esme, som vi beslutat ska stanna i kenneln, från senaste kullen. Alla är Black is Beauty och rätt lika varandra

Bea, Ada och lilla Esme
Esme är en väldigt lyhörd tjeja som står och går så fint...så länge belöningen inte dröjer ;) Hon bara älskar att samarbeta......så här en bild på vår lilla svarta juvel :)


Vi önskarer en underbar valborg, första maj och helg!

/Camilla och Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar