söndag 8 januari 2017

Tvådagars på My Dog i Göteborg

I helgen har jag och två av våra skönheter varit till Göteborg tillsammans med våra bästaste vänner och deras juveler. Bea och Fina var de av kennelns damer som följde med. Fina som vid dessa två utställningar ställdes i valpklass skötte sig exemplariskt, Bea ställdes i championklass och liksom alltid så strålande hon och var på lysande humör.

Första dagen var det Dan Ericsson som dömde och gav vår Fina lysande kritik och gjorde henne till Bästa valp, vilket vi såklart är jätteglada över. Jag är så glad och stolt att hon verkligen var på hugget den dagen. Kritiken är för fin för att hålla för sig själv, så här kommer den:
"Högklassig valp av den rätta sorten. Myckat fint huvud och uttryck. Prima front och Bra kropp. Utmärkt svans, härlig päls. Visar sig utmärkt" Bea fick även hon en fin kritik och fick ett Excellent och CK i bedömning, men ingen placering. Hon strålade och var på lysande humör - så bättre än så hade vi inte kunna göra.

Andra dagen var det Jeneiro F Salvador som dömde de vuxna och gav vår Bea lysnade kritik med ett Excellent och CK och placerade henne som bästa tik 4:a. Det är vi glada för. En svart havanais har svårt att konkurrera om placeringar på inomhusutställningar. Det roligaste var att hon var riktigt på gång och fick utdelning av det i kritiken med "Very nice movement". Själv älskar jag hennes glada lyckliga gång. När det gäller valpar så var det Birgitta Svarstad som dömde och hon gav vår Fina lysande kritik. Fina var även den dagen riktigt på gång och slutade som Bästa tikvalp 2:a med HP.


Såklart bjuder vi på lite bilder från dagen: - stort tack till Annika och Susanne som tog dem :)


Bea på bordet

Bea inför domarens granskning
Fina står fint och väntar på sin tur
Fina BIR-valp

Bea på lineupen

Fina 


Bea och jag
Nästa stora grej vi ser fram emot här på kenneln är småvalpisar. Vår Esme är parade och går in i vecka 5 nästa vecka. Alla tecken tyder på att hon är dräktig, men hundra säkra kan vi inte vara riktigt än. Men skulle hon inte vara det skulle jag blir riktigt förvånad.

/Vid tangenterna en trött stolt matte
Camilla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar