lördag 17 juni 2017

Vännäs internationella 17 juni

I går var jag och min bästaste vän och handlerhjälp Annika till Vännäs med hela 6 hundar, där 5 skulle ställas. Jag hade med mig Esme, Bea och Fina och Annika hade med sig Dexter, Billy och lille Gilbert (Esmes och Billys valp) Domare för dagen Sara Nordin - en mycket trevlig och fin domare som verkligen gör ett grundligt och noggrant jobb. Hon är så fin med hundarna och jag tror varje hund känner sig högt älskad när de står på bordet framför henne.

Vi begav oss mot Umeåhållet redan på fredag eftermiddag och ikvarterade oss i en mycket god väns dotters lägenhet. Tusen tack för att vi fick låna den. Det är guld värt att vara nära utställningen på morgonen när vår ras ska in nästan först.

Utställningsdagen bjöd på sol och kvav värme och det kändes skönt att vara tidigt ut i ringen....dagen kunde bli varm.....med facit i hand så utbröt åska och regn efter det att vi packat oss hemåt. Så vi hade tur med vädret...nå åter till utställningen.

Fina gick i juniorklassen och skötte sig exemplariskt på bordet, vilket var toppen. Domaren: Sara Nordin gav henne en puss så vad skulle hon annars göra :) När det gällde att gå fint var det lite si och så. Lite uppspelt i alla goda lukter så hon visade inte upp sin fina front i rörelser, vilket kritiken visar.
Finas kritik: "Fem tik m fina proportioner. Mkt tilltalande huvud och uttryck m fina ögon och välburna öron. Framskjuten skuldra. Bra överarm. Välfomrad bröstkorg utm förbröst. Bra kors och bakställ. Mkt bra pälskvalitet. Rör sig m rätt attityd. Bra steg med skulle bärra sig lite bättre i fronten. Utm temp"

Fina (en gammal bild från tidigare i år)


Bea skötte sig exemplariskt och visade återigen hur mycket hon gillar utställning och att samarbeta. Bea blev 2 bästa tik och blev slagen av sin syster Esme (fast det gör ju inget) Beas kritik: "Fem mkt tilltalande helhet. Utm proportioner. Vackert huvud och uttryck m fina ögon. Bra hal, front och förbröst. Välformad bröstkorg. Brett men plant kors. Välmusklade, normalt vinklade bakben. Mkt bra pälskvalitet. Rör sig med typiska steg och attityd. Utm temp"


Bea (en gammal bild från förra året)


Esme skötts sig även hon exemplariskt och visades av min bästaste vän Annika och trots att det endast är 4 månader sedan hon fick sina valpar så strålade hon med stil och elegans. Hon är nu efter sin valpkull än bättre. Känns kul. Esmes fantastiska kritik: "Fem tik m mkt fina proportioner. Välfomrat huvud m vackra ögon. Utm hals, front och förbröst. Härlig bröstkorg. Mkt bra kort och bakställ. Utm muskulatur. Mkt bra pälskvalitet. Rör sig med mkt typiska steg och attityd. Utm temp"

Tyvärr hade vi inte någon kamera med oss...eller rättare sagt vi hade fullt upp med att ställa hundar så vi hann inte fota något. Men en BIR och BIM bild fick vi. BIRhanen är Facklans Xante och är uppfödd av min bästaste vän Helena och ägs av en annan mycket god vän Harrith. Så ni förstår lyckan var stor i vårt gäng :) Stort grattis till dem båda.

Milou BIR och Esme BIMEftersom att lilla Gibbe var med så tog vi ett foto på fina familjen :)

Emsm, Gibbe och Billy med stolt uppfödare :) 


Nästa helg beger vi oss mot Rovaniemi för lite vänstervarv, men först en veckas arbete för att sedan gå på välbehövlig semester...det känns gott.

/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar