onsdag 20 december 2017

Summering av 2017 utställningsår

Ett år av mycket glädje både i och utanför ringen. Vi har haft 2 fina valpkullar, vår G- och H-kull, där vi är mycket nöjda med resultatet och de familjer de kommit till. Det är alltid det viktigaste för oss. Att våra valpar kommer till kärleksfulla hem och är högt älskade av sina mattar och hussar och det vet vi att våra valpar är.


I utställningsringen har det gått bäst för vår underbara Bea som blev 2a bästa tik i Sveriges pokaltävlan för bichon havanaiaser. Hon har blivit både bästa tikplacerad, BIM och BIR några gånger under året men det största och den roligaste upplevelsen med henne i sommar var när hon blev Best In Show 1 (BIS1) på Sdhk:s i Luleå under Augustimånad. Så glad och stolt vi är över vår tjeja.Vår Esme föll på mållinjen i år och slutade som 11e eller 12e vinstrikaste tik och kommer därmed inte med på topp 10 listan. Esme har blivit BIM och bästa tikplacerad några gång i sommar och fått både Svenska och Finska CACIB så nu ska vi jaga ett Norskt eller Danske CACIB på henne nästa sommar så vi får en till C.I.B i familjen. Esme fick valpar i mars så vi får vara nöjd med det. Hennes päls for endel så hon har inte varit i bäsa pälskondition, men som alltid har hon visat sig från sin ståtliga sida.Fina vårt lilla yrväder hann med både valpklass, juniorklass och unghundsklass i år. Fina blev på endast två utställningar i valpklass 2:a bästa tikvalp på pokaltävlan och det är vi såklart så stolta över.  I början av sommaren när hon fick gå i juniorklass var hon inte alls med på noterna om vad vänstervarv egentligen handlar om - visa upp sig fint för domaren, men hon gick från klarhet till klarhet och vann på de sista utställningarna i Sverige sin klass. Fina har några bästa tik placeringar, ett finskt Cert och några reserv Cert och det är vi glada över. Vi hoppas att hennes glädje och vilja att visa sig från sin bästa sida sitter kvar när vi nästa år intar ringarna igen. Hon är en underbar tjeja på alla vis.
Sedan har ju några av våra norrtussarvalpar entrat ringen och det har gått riktigt bra för dem alla:

Våra foderhundar Morris och Luna som vi sparade efter Esme och Billy har med sin mattar -  Anita och Caroline, varit på några utställningar och Morris slutade som bästa hanvalp 8 och Luna som bästa tikvalp 8. Vår bästaste vän Annika som äger Gibbe som är från vår G-kull har även varit på några utställningar och blev bästa hanvalp 6, bör tillägga att han blev Best In Show 1 (BIS1) på sdhks utställning i Timrå i höstast = mycket stolt och lycklig uppfödare. Stort grattis till våra norrtussarvalpar. Vi ser fram emot att se er i ringen nästa år igen.


Vår inköpta hane Bonito har även han varit på några utställningar tillsammans med sin matte Anna-Lena och han slutade som bästa hanvalp 10. Stort grattis till er och här ser vi verkligen fram emot nästa års vänstervarv.


Sedan har vi ju ett tillskott i familjen. Vår underbara Skystars Vega från Norge som vi kallar Vivan. Hon är bedårande och vi hoppas hon utvecklas väl och hänger med på lite vänstervarv nästa sommar. I vinter ska vi ägna oss åt lite inofficiella hundutställningar här i Norr för att få lite ring och miljöträning. Vi hoppas hon älskar det lika mycket som matte ;)
Vi har som ni ser mycket att se fram emot nästa år. när det gäller utställningar.  Många av våra hundar som ska ut i ringen. Det blir kul :) Planen är väl att även försöka få ha uppfödarklass och kanske t o m avelsklass med vår kära Ada och hennes avkommor.  Ada har några svarta juveler som planerar att entra ringen, så vi hoppas på det....det hade varit roligt!

Förutom utställningar så planerar vi att para vår Esme och vår Fina nästa år, vilket vi ser fram emot.

/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar