söndag 18 augusti 2013

Några vänstervarv i hällregn...

I Lördags var jag och mina svarta tjejer i Överkalix på den nationella hundutställningen. Dagen spenderade vi tillsammans med vår bästaste vänner Annika och hennes fina killar Dexter och Willmer, Helena och hennes fina tjejer Havanna och Leia och Malin tillsammans med Elvis som är valp efter Ada och kullbror till Bea. Vilken toppendag vi hade!

Först ut i ringen var fina Elvis, Norrtussarnas Brave Booster, och han charmade verkligen domaren totalt :) Tror t o m att Elvis gav domaren en rejäl puss på nosen ;) Elvis vann juniorklassen med excellent och CK och blev tillslut Bästa hane 2:a (BH2) - WOW så roligt! Glädjen var såklart enorm och det var svårt för kennelmamma att hålla tillbaka tårarna. Efter en sådan inledning på dagen så sprang jag kommande vänstervarv i ett riktigt lyckorus :)

Elvis kritik var lysande och såklart måste jag dela med mig av den :)

"Vacker junior, med utmärkta proportioner och vinklar, mycket utstrålning, vackert huvud, kompakt, borde ha en mycket spännande framtid"

Bör tillägga att Malin, som är Elvis matte, var superduktig att visa sin kille.... och om det lös om mig av stolthet så lös det ännu mer om Malin :) Tusen tack Malin för att ni tar så väl hand om lillprinsen!

Finaste Elvis och Malin står fint inför domarens granskning

Nå hur gick resten av dagen? Ja båda mina tjejer skötte sig utmärkt och trots hällregn så hade vi ett gott samarbete och som vanligt var de på tå och tyckte hela tillställningen var toppen. Bea vann juniorklassen med Excellent och CK och slutade som Bästa tik 4:a (BT4) och Ada vann öppenklassen med Excellent och CK och slutade som Bästa tik 2:a (BT2) med Cert - WOW säger jag igen! Så glad att mina tjejer tilltalade domaren. Tjejerna kritik var också lysande och såklart vill man dela med sig av sådan kritik.....

Så Beas kritik:
"Utmärkt typ med utmärkt längd och överlinje, friska och sunda rörelser, utmärkt resning och svans, härlig päls, vackert presenterad"

och så Adas kritik:
Utmärkt! Kompakt med mycket gott bröst, typisk överlinje, kvicka rörelser med långt steg, vacker resning, utmärkt huvud och uttryck, korrekt päls, utmärkt musklad"

och när det då gäller bilder så har jag ingen riktigt bra på Ada pga av att det då ösregnade och med risk att förstöra kameran så lät fotografen bli att ta bilder just då....men den här bilderna har jag  :)

Jag och Bea i full fart

Bea och jag i ett vänstervarv

Ada och jag inför domarens granskning....och HÄR var det blött!
Övriga hundar som var med oss fick alla Excellent och CK där Dexter också knep en placering som Bästa hane 4:a (BH4) - Grattis min vän! Några fler bilder från dagen har ni här:

Annika och finaste Dexter

En underbar bild på Annika och underbara Willmer

Vackra Havanna och Helena

Havanna

Junortikarna i ett vänstervarv

Jag och Ada flyr regnet :)
Nu ser vi fram emot nästa helg då Sdhk anordnar en hundutställning här på hemmaplan. Men först en veckas arbete och därefter tjoohoooo VÄNSTERVARV ;)

/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar