söndag 15 juni 2014

Vännäs Nationella

I helgen har jag om min bästaste vän Annika varit i Vännäs med våra svarta troll :) Såklart är det vänstervarv och utställning som varit helgens anledning till ett besök i Vännäs. Istället för att stiga upp i ottan beslutade vi oss för att bo på hotell vännäs natten mot lördag för att slippa stiga upp så tidigt. Hotell Vännes var ett mycket gästvänligt hotell med lite gammeldags look och supertrevlig personal och dessutom en mycket trevlig och lugn park just utanför. Jag och Annika är ofta på resor tillsammans och vi har oftast bara med oss svarta havanaiser. Svarta havanaiser är inte alltid så uppskattade på utställningar. En av anledningarna är att det inte ger samma uttryck som en vit eller sobel havanais. Men vi båda "love the black pearls" :) Här är en bild på våra svarta juveler just innan vi lämnade hotellet innan avfärd mot utställningsområdet (4 minuter från hotellet :) )

Bea, Ada, Dexter óch Willmer

Domare för dagen var Tanja Ahlman Stockman och hon är en domare som, liksom vi, gillade vårt svarta gäng.

Först ut i ringen av vårt gäng var Willmer som fick ett excellent och slutade som 2:a i öppenklass. Nästa man ut i championklassen var Dexter som vann sin klass med bh1 och slutade dagen som BIR. BIM blev Polar Sweets Blair "Nova" (som också är en svart skönhet). Här en bild på BIR-killen Dexter och Annika:
och en bild på Willmer och Annika:


Först ut av våra tjejer var Bea som vann sin klass och till vår glädje placerade sig som bt2 med Cert. Bea fick toppenkritik och tyckte, liksom jag, att hela tillställningen var helt galet rolig. Bea visade sig från sin bästa sida och trots att hon fällt ur endel så tyckte domaren att Bea var helt fantastikt - vilket vi är jätteglada över. Det sista från vårt gäng som entrade ringen var vår underbara Ada. Ada vann till vår glädje sin klass och slutade som bt4 men då utan ett efterlängtat cert som inneburit att hon blivit champion, men det certet fick ju Bea istället. Nåja var sak har sin tid burkar jag säga :) Vi håller tummarna på att det är Adas tur någon annan gång och att hon får sitt cert och kan titulera sig som svensk utställningschampion.......men vi får se :) kul ska vi ha i alla fall!

Här en bild på en stolt matte (ser inte så ut...men det är jag) och Bea med sin cert-rosette:


och här en bild på en stolt matte och underbara Ada:


Förutom mycket fina reslultat så hade jag till min gjädje lyckan att få träffa två av Adas bäbisar från sista kullen på utställningen -  de ställdes inte ut, men kom för att träffa oss :) . Norrtussarnas Excellet Emperor (Edison) "Indy" och Norrtussarnas Endearing Effecta (Effie) Molly och deras familjer kom till utställningsområdet och jag fick möjlighet till massa valpmys och massor med pussar av de små trollen. Jag är så glada över att se att de mår så bra och utvecklas så väl. Båda har fått underbara hem och högt älskade av sina familjemedlemmar - och DET är jag glad över!  Malin en god vän tog lite bilder på vårt mys och jag ser fram emot att få lite bilder via mailen, men här är en underbar bild på Indy, Dina (Indys underbara lillmatte) och Molly:


Det var allt från denna helg. Nästa helg bär det av mot Rovaniemi där både Ada och Bea sa få entra ringen. Då är det gubben (alltså min make) och jag som ska bo på hotell och som ska springa vänstervarv......om gubben springer? nja....men han ska i alla fall vara med :)


/Ha det gott
Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar