söndag 17 juli 2016

Vilken lycka - Piteå internationella 16/7

Igår deltog 5 av våra uppfödda hundar på Piteå internationella hundutställning som bjöd på ett fint utställningsväder. Domare för dagen var Leonard Michael. Alla valpar/hundar som deltog är efter vår SE UCH Behave´s Kiss Me Kate "Ada" vilket innebar att vi inte bara hade möjlighet att ha uppfödarklass utan även avelklass med Ada i spetsen. Givetvis deltog vi i båda. Hundar som deltog på utställningen var Norrtussarnas Fancy Fashion "Fancy"(Juniorklass), Norrtussarnas Famous Face "Selma" (juniorklass), Norrtussarnas Endearing Effecta "Molly"(Öppenklass), Norrtussarnas Extrem Empressa "Esme"(Championklass) och Norrtussarnas Bea Trix The Beauty "Bea"(Championklass)

Fancy och Selma som är 10 månader är nybörjare på hundutställning och belönades med Very Good vilket vi får vara glada över. Ingen av tjejerna har någon erfarenhet av hundutställningar och domaren tyckte båda var lite små i hans tycke. Jämfört med de andra i samma klass så var de små. Fancy visades så fint av vår bästaste vän Annika som hade fullt upp med att få Fancy fokuserad på dagens uppgift....hon är en vild dam som bitvis gick som en drottning och bitvis som ett yrväder. Selma visades av sin lillmatte Hanna som gjorde ett toppenjobb och visade Selma till sin fördel. Selma gick med högt buret huvud och såg ut som att hon tycker hon ägede hela ringen :)  Molly som också ägs av Hanna och Pia fick jag äran att visa och hon belönades med ett Excellent och blev två i sin klass vilket vi är jättestolta över. Hon fick finfin kritik av domaren. Våra egna tjejer Esme och Bea deltog i championklass och beslönades med Excellent och Ck båda två där Esme slutade som bästa tik 3:a och Bea som bästa tik 4:a - vilket vi är så glada över :)

Dagen till ära fick jag även visa Dexter till bästa hane. Ni som följer oss vet att Dexter ägs av vår bästaste vän Annika. Dexter slutade som både BIR och BIR veteran, vilket inte förvånar mig....Dexter är, enligt mig, en av Sveriges vackraste hanar :)

Grädden på moset ...eller egentligen höjdpunkten som jag länge kommer leva på är vårt resultat inom avels- men även uppfödaklass. Vi vann både avelklass och uppfödarklass och belönades med HP och jättefin kritik av domaren som verkligen såg det jag ser :) En 1a placering med HP i varje klass innebar att vi fick tävla vidare i stora BIS-ringen och där konkurrera med andra raser. I uppfödarklass blev vi oplacerade men i avelsklass small det till och vi fick en BIS2 placering vilket jag är sååå stolt och glad över. Jag kan inte tack mina valpköpare och handlers tillräckligt mycket för att de ställde upp denna dag och delade den med mig. Tusen tack mina fina valpköpare/handlers Lena, Hanna och Pia och tusen tack mina fina vänner och handlers Annika, Harrieth, Josefina och Åsa som gjorde denna dagen möjlig = ni är bara bäst :) Nedan bjuder jag på lite bilder från dagen.

Fancy på bordet inför domarens granskning

Fancy står fint med vår vän Annika

Selma och Hanna inaction

kullsystrarna Selma och Fancy står fint med sina duktiga handlersVackra Molly och jag

Bea (inte bästa posen - får duga) och Esme 
En liten väntan

Lite pepptalk inför stora ringen för Avelsklass

Inmarsch 
De sista fyra avelklasserna väntar på sin placering

BIS2 med Ada i täten och sina fina avkommor - Esme, Molly, Bea och Selma (3 olika kombinationer)

I stora ringen för Uppfödarklass

Ada med sina fina avkommor. Från vänster - Selma, Molly, Ada, Bea, Esme och Fancy

Vår vän Annika med vackra Dexter


Kritik uppfödarklass

Kritik Avelsklass
/En lycklig uppfödare Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar