måndag 15 augusti 2016

Vi har varit på lite utställningar

Jag och mina två svarta skönheter, Esme och Bea, har varit runt på lite hundutställningar den senaste tiden. Dels har vi besökt Svenstaviks internationella hundutställning där målet var att få med sig ett cacib hem - vilket vi ochså lyckades med. Det var vår Bea som fick cacibet genom att placera sig som 2:a bästa tik bakom en tik som redan är C I B. Lyckan var såklart stor :) Bea fick lysnade kritik av domaren Tarja Löfman från Finland. Esme fick även hon excellent och ck och blev sista tiken som blev avtackad innan det var kvar 4 tikar kvar...så hon blev väl typ 5:a :) Även hon med fin kritik. BIR blev denna dag Havanna som ägs av vår gode vän Helena och BIM blev vackra Billy. En lyckad dag som gjorde hemresan lite extra lätt :)

Bea och Esme

Bea på bordet inför domarens granskning

Bea inaction

Esme inaction

BIM - Billy och BIR- Havanna


Den 13/8 var vi på Överkalix nationella hundutställning. Där hade vi även med oss Fancy som är från vår sista kull och som ägs av Lena Johansson. Det är alltid kul våra valpköpare vill att "våra" valpar ska ställas och vi är så glada att vi har möjlighet att låna med oss dem ibland - tack Lena för att vi fick ha henne med oss denna helg. När det gäller vår Bea så var hon inte riktigt på humör. Hon hade nog helst stannat hemma, men belönades ändå med ett Excellent av domaren och blev 4:e bästa championtik. Fancy fick även hon ett Excellent och blev 2:a i juniorklassen. Vår Esme däremot smällde till och blev bästa tik och därefter BIM med vår vän Annika som handler. Jag hade äran att visa vår goa vän Lillemors hanhund Factor som jag till vår stora glädje visa till till bästa hane och BIR. Ni förstår att lyckan var stor hos oss i vårt tält :) Billy och Dexter som är Annikas killar placerade sig båda två ...där Billy blev Bästa hane 2 och Dexter Bästa hane 4. Domaren för dagen var Silva Zeferino från Portugal


Bea på bordet inför domarens granskning

Esme inaction

Factor och jag

Fancy på bordet inför domarens granskning
Billy inaction
Dexter och jag i bästa hane
BIR Factor och BIM Esme
Vår Svenska dvärghundsklubb hade den 14/8 utställning här i Luleå och givetvis var vi där. Domaren för dagen var Bengt-Åke Bogren som verkligen böjd på god stämning :) Domaren gillade hundar med mycket kropp och vår lilla Fancy som är en mindre tik behövde lite tid att växa in sig i kostymen och fick ett Very good men ändå bra kritik. Esme fick ett Excellet och ett Ck med en 4;e placering i championklassen men oplacerad i bästa tik. Vår Bea däremot glimmade till och fick en toppenkritik och blev 3:e bästa tik. Det får vi vara glada för. Måste nämna att Esmes tilltänkta festman Billy blev BIR samt BIS3 vilket var riktigt skoj. Billy är en fantastisk hane och han ägs av vår vän Annika som vi hänger med i ur och skur på utställningar runt om i landet. Bör tillägga att jag även visade Factor denna dag och han blev Bästa hane 3 och Dexter som min gode vän Annika också äger blev Bästa hane 4 samt BIS2 veteran. Även denna dag var lyckan stor :) 

Bea och jag och Esme och min vän Annika :) 

Bea inaction

Esme inaction 

Fancy och jag

Factor och jag samt Billy och Annika inför domarens granskning


Billy BIS3
Dexter BIS2 veteran
BIR Billy och BIM Jenka

Vill tacka min bästa vän Annika för all hjälp jag får med mina tjejer i vänstervarvets tecken. Vad skulle jag göra utan henne. Man kan bara visa en hund i taget - så TACK :) 


Nästa helg ska lilla Fina debutera ringen på en Inoff i Piteå. Blir lite kul att se om hon gillar utställning lika mycket som jag och mina svarta juveler. Ska försöka uppdatera lite oftare...men ibland finns inte riktigt tid till det :) 

/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar