söndag 2 oktober 2016

En lyckad helg i Harstadsringar

På fredag förmiddag begav jag och Annika oss i väg till Harstad med tre ljuvliga hundar  i jakt på ett norskt Cert och Cacib på Harstads årliga internationella hundutställning i försöka erövra lite fler titlar på våra hundar :) Med oss hade vi mina två svarta juveler Bea och Esme samt Annikas underbara Billy. Resan dit gick bra och som vanligt när man har trevligt sällskap väldigt fort. Vi inkvarterade oss på hotell scandic och rummen och hotellet får av oss högsta betyg. Som vanligt händer det massa tokigheter och galenskap när vi är iväg....så även denna helg. Förutom allt kul runt omkring utställningar så toppade verkligen denna helg alla utställningar jag varit på med Bea. Bea var på strålande humör och skred genom ringen som den drottning jag tycker hon är. Domaren för dagen Ingrid Borchorst gav henne lysand kritik och placerade henne som 1:a i championklassen och bästa tik 1:a :) Redan där var lyckan stor, men extra kul var det när hon dessutom satt henne som BIR. Ni må tro att mammi var stolt över sin tjeja. Det är inte vanligt att tikar blir BIR utan det är oftast hanhundarna som blir det. Extra kul var det att BIM är vår gode väns Harrieths hund Tintin som också är från Sverige. Eftersom att Bea fick det Norska Certet blev hon Norsk och Nordisk utställningschampion och eftersom det Norska Cacibet var hennes sista så blev hon även Internationell champion, även kallad C.I.B.

Esme blev bästa tik 4 och Billy bästa hane 4, vilket är fina placeringar men de får fortsätta sin jakt på ett norskt  cert och cacib. De får vi ta tag i nästa år och hoppas då att det är deras tur. Tusen tack min vän Annika för att du visade Esme så fint :)

Här är lite bilder från dagen på mina tjejer. Fotograf är Fredrik och Josefina - tusen tack för bilerna. Harstads utställningshall har inga fönster och grön matta så ljuset är inte bra, men bättre än så här blir det inte.


Bea

Bea inaction 

Esme

Esme inaction
Billy och Annika

BIR SE UCH FI UCH Norrtussarnas Bea Trix The Beauty "Bea" BIM SE UCH FI UCH Evan's Aha Candle In The Wind "Tintin"Beas rosettskörd var stor denna dag :)
Om två veckor beger vi oss till Sundsvall och det blir mest troligen vår sista utställning för i år. Planen är att vi då tar lite ledigt för att i januari bege oss till Göteborg och en tvådagarsutställning på My dog. Där har vi aldrig varit så det ser vi fram emot :)

/Ha en fin dag Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar