lördag 5 december 2015

Träning inför stora stockholm

Det är läng sedan jag och mina tjejer tog några vänstervarv......därför tog jag med Bea och Esme på inoff i Boden förra helgen. En träning inför Stora Stockholm nästa helg. Tjejerna skötte sig finfint och fick lysande kritik av domaren Frode Jevne. Bea blev BIR vuxenhund och Esme BIM unghund. Nu håller jag tummarna att domaren på Stora Stockholm som går av stapeln nästa helg gillar Bea lika mycket som Frode. Det är inte alltid när man ställer sin hund och kritiken är bara bra, dvs utan något nedslag. Här nedan är Beas fina kritik samt ett litet collage från helgen.

"Feminin, välbalanserad, mycket vackert huvud och uttryck. Välplacerade ögon. God skalle. Mycket god hals och överlinje. Utmärkt kropp och benstomme. Utmärkt muskulatur. Välburen svans, Vacker päls och färg. Rör sig med mycket gott steg och stabilitet. Härligt temperament, Välvisad"



Esmes kritik var följande:
"Feminin. Vackert huvud och uttryck. Mycket goda huvudproportioner. Utmärkt hals och överlinje. Välansatt svans som bärs med god höjd. Mycket god kropp. Tillräcklig benstruktur. Ska ännu fyllas och stabiliseras fram. Utmärkt muskelatur. Vacker päls och färg. Rör sig med mycket gott steg och härlig energi. Välvisad"


På inoff i Sverige har de ibland något som kallas parklass. I Finland är detta även ett inslag på officiella utställningar, men nu på inoffen så fick jag och tjejerna för första gången möjlighet att testa detta. Egentligen ska det vara en av varje kön, men eftersom att det var inoff så var det okej med två tikar. Vi fick där en tredje placering vilket vi måste tycka är ok med tanke på att vi inte ens tränat att gå och stå fint tillsammans alla tre :)

/Ha det gott Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar